Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör det enkelt och köp färdigkryddad färs i form av kebabspett. Råa kebabspett hittar du på bland annat av märket Ica. Annars kan du prova färsk rå korv som du kan ta bort skinnet på och rulla till bollar. Couscousen får en härligt söt smak när den sväller i färskpressad apelsinsaft.
Blanda couscousen med 1 msk olja, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar i en. Koka upp apelsinsaften i en kastrull. Häll saften över grynen och rör om. Lägg på ett lock och låt grynen svälla i ca 5 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.
Häll 1 msk olja och 1/2 tsk flingsalt över grönkålen och massera bladen med händerna tills de sjunker ihop.
Pilla ut kärnorna ur granatäpplet. Tärna osten.
Rulla bollar av färsen och stek dem i 1 msk olja i en stekpanna i ca 5 min tills de fått fin färg och är genomstekta.
Vänd ihop couscous och kål på ett fat. Lägg på färsbollar, granatäppelkärnor och ost och servera.