Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt

Recept på apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt. Uteslut kycklingen och tillsätt ytterligare en burk bönor om du vill äta vegetariskt.

Apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt
Apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt
Apelsinbulgur med kycklingspett och myntayoghurt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Bulgur

  • 1gul lök
  • 6 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 dlröda linser
  • 2 dlbulgur
  • 1apelsin
  • 1 burkvita bönor- stora (400 g)

yoghurt

  • 2 dlmatyoghurt- (10 %)
  • 2 mskmynta- hackad
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i remsor och trä upp dem på träspett. Krydda med salt och peppar. Stek eller grilla dem runtom ca 10 min tills kycklingen är genomstekt.

  2. Skala och skiva löken. Koka upp vattnet med lök och salt. Tillsätt linser och bulgur och låt koka under lock ca 10 min.

  3. Skala och tärna apelsinen. Blanda ner apelsin och bönor i bulgurn.

  4. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera den till kyckling och bulgur.

  5. Ca 520 kcal per portion, 8 g fett,49 g protein, 60 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?