Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sichuanpeppar ger laxen en fruktig smak med sting.
Dag 1: Putsa laxen fri från ben och hinnor. Skär laxen på längden i två avlånga bitar.
Blanda socker, salt och peppar till gravningen. Gnid in laxbitarna med blandningen. Strö över rivet apelsinskal och sichuanpeppar. Droppa över apelsinlikör.
Lägg laxfiléerna i dubbla plastpåsar. Låt stå 1 timme i rumstemperatur så att gravningen startar. Lägg laxen i kylen mellan två tallrikar, så att det blir tyngd på laxen. Låt grava till nästa dag.
Dag 2: Ta ut laxen och torka den nästan torr med hushållspapper. Se till att inte kryddorna faller av. Lägg laxen i en ny plastpåse och grava ytterligare 1-2 dygn i kylen.
Skär laxen i 2 mm tjocka skivor och lägg på serveringsfat. Garnera med rivet apelsinskal och krossad sichuanpeppar.