Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin på apelsin med apelsin

En lättsam liten dessert utan svåra krusiduller.

Apelsin på apelsin med apelsin
Apelsin på apelsin med apelsin
Apelsin på apelsin med apelsin

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1apelsin- rivet skal
  • 1stjärnanis- hel, (kan uteslutas)
  • 2apelsiner

Tillbehör

  • apelsinsorbet- eller vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, rivet apelsinskal och stjärnanis i en tjockbottnad  kastrull. Låt koka utan lock till ca 1 1/4 dl återstår. Det skall ha en sirapsliknande konsistens. Ställ att kallna.

  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Fördela dem på assietter. Lägg på en kula sorbet och ringla över apelsinsirapen.

Vad tyckte du om receptet?