Recept på apelsin- och vaniljsnaps. Skär gärna ut ett par ringlande apelsinskal ur en apelsin och lägg i flaskan före servering för syns skull. Blir det snaps över, spara den utan skal.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2,5 dlbrännvin- okryddat, t ex Brännvin special
0,5apelsin- liten
0,33vaniljstång
2 tsksirap- ljus
Gör så här
Häll spriten i en skål.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen. Lägg apelsinskal och saft i spriten.
Skåra och skrapa fröna ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i spriten och tillsätt sirap. Rör om.
Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 16 röster)
Apelsin- och vaniljsnaps serveras gärna med en apelsin- och vaniljsill
Egentligen började det med snapsen, som Sofie hade tänkt servera till en dessert med mörk choklad. Det var när en gäst beställde snapsen till krogens sillplanka som de förstod att de hade en förträfflig kombination på gång. De gjorde helt enkelt en ny sillinläggning med samma smaker som i snapsen.
– Jag kommer ihåg när jag smakade den för första gången. Det var som godis, säger Sanna Hermansson.