Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och tomatfisk

Hoki är en torskliknande fisk från Nya Zeeland som säljs styckfryst. Låt filén halvtina före tillagning.

Apelsin- och tomatfisk
Apelsin- och tomatfisk
Apelsin- och tomatfisk

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 1 dltomatfond- (ardita) eller passerade tomater
  • 0,5 msksoja- ljus
  • 1vitlöksklyfta- liten, pressad
  • 200 gryggfilé- av hoki eller annan fast vit fisk
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1rosmarin- liten kvist
  • 10svarta oliver- små, gärna taggiasca

Tillbehör

  • 175 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet och det vita från apelsinen. Skär bort mellanväggarna och plocka ut de så kallade apelsinfiléerna. Spara saften som rinner ut. Blanda tomatfond, soja, vitlök och apelsinsaft.

  2. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fördela apelsinklyftorna, tomatsåsen, rosmarin och oliver över fisken. Stek mitt i ugnen 20–25 min.

  3. Servera med pressad potatis eller ris.

Vad tyckte du om receptet?