Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och tagetes­gravad strömming med apelsinmajonnäs

Tänk på att strömmingen ska gravas två dygn innan den serveras.

Apelsin- och tagetes­gravad strömming med apelsinmajonnäsApelsin- och tagetes­gravad strömming med apelsinmajonnäsApelsin- och tagetes­gravad strömming med apelsinmajonnäs
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gströmmingfilé- som varit fryst minst 2 dygn

Gravningslag

  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 mskättiksprit- (12 %)
  • 2vitpepparkorn- krossade

Apelsinmajonnäs

  • 12tagetesblad- ( eller 2 msk hackad färsk dragon)
  • 1 dlgräddfil
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1 tskapelsinskal- finrivet
  • 2 krmsalt

Servering

  • 4knäckebröd- skivor
  • 8färskpotatisar- kokta
  • 0,5rödlök
  • 2gräslöksstrån
  • blad och blommor- av tagetes

Gör så här

  1. Blanda lagen i en bunke.

  2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå 3 timmar i kylskåp tills de blivit helt vita. Rör om flera gånger under tiden. Ta upp strömmingen och låt den rinna av ordentligt.

  3. Finhacka tagetesbladen. Blanda med gräddfil, majonnäs, apelsinskal och salt. Vänd ner strömmingen. Ställ i kylskåpet ca 1 dygn.

  4. Lägg knäckebrödet på tallrikar. Skiva och lägg på potatisen. Lägg på strömming och sås. Strö över skivad rödlök, lite blad och blommor av tagetes och strimlad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?