På bilden ser du också en lättlagad ansjovisrätt - receptet hittar du här!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gravad lax med smak av apelsin och rosmarin. Kombinera en fräsch citrus- och örtsmak med påsklaxen. Mortla gärna rosmarinen så att de aromatiska oljorna frigörs.
Skär laxen i två bitar. Frys laxen i minst 1 dygn före eller efter gravningen.
Blanda socker, salt och kryddor. Gnid försiktigt in blandningen i laxen och strö över rosmarin och rivet apelsinskal.
Lägg laxen i en plastpåse eller i en form och täck med plastfolie. Låt laxen stå framme i rumstemperatur ca 1 timme tills sockret börjar smälta. Sätt in laxen i kylen och låt stå ca 2 dygn, vänd den efter halva tiden.
Skär laxen i tunna skivor. Servera med kokt potatis, kokt vit sparris och örtsås.
På bilden ser du också en lättlagad ansjovisrätt - receptet hittar du här!