Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och mangoglasspinnar

Recept på glasspinnar med apelsin- och mango. Mixa, pressa och frys in. Det är superenkelt att göra de här svalkande goda och färgglada pinnglassarna. Köp fryst mango om du inte ­hittar en mogen i butiken.

Apelsin- och mangoglasspinnar
Apelsin- och mangoglasspinnar
Apelsin- och mangoglasspinnar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gmango- 1 dl mangopuré
  • 0,75 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 mskhonung- flytande

Apelsonglass

  • 2,5 dlapelsin- pressad
  • 2,5 dlkokosmjölk
  • 1,5 tskhonung- flytande
  • 2 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Koka upp vatten, socker och honung i en kastrull. Låt kallna. Blanda sockerlag och mangopuré.

  3. Apelsinglass: Vispa ihop apelsinsaft, kokosmjölk, honung och citronsaft.

  4. Fördela mangopurén i glassformarna och fyll på med apelsin- och kokosblandningen. Ställ in formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt pinnarna frysa ca 8 timmar.

  5. Skölj formarna hastigt i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna.

Vad tyckte du om receptet?