Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks

Tofu mixas med rödbeta till en krämig röra. Apelsin ger annorlunda smak till potatisen.

Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks
Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks
Apelsin- och mandelpotatis med tofuröra och bruschettasticks
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 100 gsötmandel
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2apelsiner

Rödbets- och tofuröra

  • 3rödbetor- kokta
  • 400 gtofu- fast
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Bruschettasticks

  • 4 skivorsurdegsbröd- ljust
  • 2 mskolivolja

Garnering

  • grönkål- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mandeln på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  2. Skrubba potatisen i ljummet vatten och  halvera den. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olja. Strö över salt och rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Röra: Skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, tofu, olja, vinäger, salt och peppar grovt i en matberedare.

  4. Skölj den ena apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Skär bort allt skal från båda apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor och skär i bitar.

  5. Stöt mandeln grovt i en mortel. Blanda potatisen med apelsinbitar och mandel.

  6. Bruschettasticks: Skär brödet i snibbar. Stek det knaprigt i olja i en stekpanna.

  7. Fördela potatisen på tallrikar. Klicka på rödbets- och tofuröra och lägg brödet vid sidan om. Garnera med apelsinskal och grönkål.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!