Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och limelax

Den färdigköpta gravlaxen kan lätt förnyas med ett par citrusfrukter.

Apelsin- och limelax
Apelsin- och limelax
Apelsin- och limelax
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 glax- gravad i tunna skivor
  • 1 stapelsin
  • 1 stlime

Gör så här

  1. Tvätta citrusfrukterna noga och skala av det yttersta på skalet med en potatisskalare. Skär skalen i så tunna strimlor som möjligt. Pressa saften ur citrusfrukterna.

  2. Lägg upp laxskivorna på ett fat.

  3. Strö skalstrimlorna över laxen och ringla saften över. Täck över och låt stå kallt ett par timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök