Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och kardemummaglögg

En varm långdrink som värmer i vinterkylan. Obs: tillagningen ska påbörjas dagen innan den ska serveras.

Apelsin- och kardemummaglöggApelsin- och kardemummaglöggApelsin- och kardemummaglögg

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 2apelsiner- skal av
  • 75 clhalvtorrt vitt vin

Garnering

  • 3kumquats

Gör så här

  1. Stöt kardemummakärnorna grovt i en mortel. Skala apelsinerna med en potatisskalare (var noga med att inte för mycket av det vita kommer med).

  2. Lägg apelsinskal, kardemumma, socker och ca 1/4 av vinet i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills vätskan blivit simmig, ca 5 minuter. Ställ att svalna och täck över med folie. Låt stå och dra över natten.

  3. Sila sedan bort apelsinskal och kardemummakärnor.

  4. Blanda vätskan med resten av vinet och hetta upp försiktigt i en kastrull utan att koka.

  5. Servera i värmetåliga glas med några skivor kumquats.

Vad tyckte du om receptet?