Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och ingefärssnittar

Enkelt recept på söta och goda snittar med smak av apelsin och ingefära.

Apelsin- och ingefärssnittarApelsin- och ingefärssnittarApelsin- och ingefärssnittar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 gsmör- mjukt
  • 1 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskingefära- riven
  • 0,5apelsin- rivet skal, ekologisk
  • 1 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 msksirap- ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, gärna i matberedare. Blanda mjölet med ingefära, apelsinskal och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, vaniljsocker och sirap. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Rulla ut degen till tre längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med handen.

  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Skär längderna i sneda, cirka 2 centimeter breda, bitar medan de ännu är varma. Låt kallna på galler. Förvara i kakburk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök