Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll är ofta honungsglaserade, här bjuder vi dock på en underbar glaze med apelsin och ingefära.
Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revben och lök och koka upp på nytt. Låt sjuda utan lock, ca 1 1/2 timma. Låt kallna i lagen.
Glaze till grillade revbensspjäll i ugn: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 15 min.
Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek mitt i ugn tills de fått fin färg, ca 25 min. Strö över flingsalt och servera.
Foto: Per Ranung
recept-julbord
Tips!
Koka revbensspjällen innan du grillar dem, i en vanlig kastrull eller lergryta.