Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze

Bästa receptet på ugnsgrillade revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll är ofta honungsglaserade, här bjuder vi dock på en underbar glaze med apelsin och ingefära. 

Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze
Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze
Ugnsgrillade revbensspjäll med apelsin- och ingefärsglaze
Så goda revbensspjäll att de brukar ätas upp redan på uppe­sittarkvällen! Foto: Per Ranung

Apelsin- och ingefärsglacerade revbensspjäll

  • 1,5 kgrevbensspjäll- tjocka
  • 2gula lökar
  • 2 tsksalt- /liter vatten
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 dlapelsin- pressad
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskingefära- riven
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmchiliflakes

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i revben och lök och koka upp på nytt. Låt sjuda utan lock, ca 1 1/2 timma. Låt kallna i lagen.

  2. Glaze till grillade revbensspjäll i ugn: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienserna till glaseringen i en kastrull. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 15 min.

  3. Skär spjällen i portionsbitar och lägg dem på en plåt. Pensla spjällen runt om med glaseringen och stek mitt i ugn tills de fått fin färg, ca 25 min. Strö över flingsalt och servera.

    Foto: Per Ranung

    recept-julbord

  4. Tips!

     

    Koka revbensspjällen innan du grillar dem, i en vanlig kastrull eller lergryta.

Vad tyckte du om receptet?