Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och hallonsorbet

Sorbeten görs dagen innan.

Apelsin- och hallonsorbet
Apelsin- och hallonsorbet
Apelsin- och hallonsorbet
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,5 dlhallonpuré
  • 1 stapelsin- rivet skal
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2,5 dlströsocker
  • 2 mskglykos
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Koka upp hallonpuré, apelsinskal, vitt vin, strösocker, glykos och vatten i en kastrull. Kyl i vattenbad.

  2. Kör sorbetsmeten i en glassmaskin alternativt ställ in i frysen i en plastlåda och rör om då och då.

  3. Forma glasskulor vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök