Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och chokladsemifreddo

Recept på apelsin- och chokladsemifreddo. Lättlagad festdessert med mörk choklad, maräng och apelsin.

Apelsin- och chokladsemifreddo
Apelsin- och chokladsemifreddo
Apelsin- och chokladsemifreddo
Apelsin- och chokladsemifreddo Foto: Carin Pålsson

Apelsin- och chokladsemifreddo

  • 4ägg
  • 0,5 dlljust muscovadosocker
  • 5 dlvispgrädde
  • 100 gmandlar- kanderade
  • 50 gmörk choklad- (70%)
  • 10maränger
  • 1 storapelsin- rivet skal

Garnering

  • 50 gmandlar- kanderade
  • 50 gmörk choklad- (70%)
  • 10maränger

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg­ vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor­na med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.

  2. Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i gräd­den. Hacka mandlar, choklad och ma­ränger grovt. Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plast­folie. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  4. Hacka mandlar, choklad och maräng­er och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.

Vad tyckte du om receptet?