Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på apelsin- och chokladsemifreddo. Lättlagad festdessert med mörk choklad, maräng och apelsin.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ägg vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna med muskovadosockret tills smeten är pösig. Vispa grädden.
Vänd ner de vispade äggvitorna i den pösiga äggsmeten. Vänd till sist i grädden. Hacka mandlar, choklad och maränger grovt. Vänd ner mandel, choklad, maränger och apelsinskal i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med plastfolie. Ställ i frysen ca 4 timmar.
Hacka mandlar, choklad och maränger och blanda ihop. Strö blandningen över semifreddon och servera.