Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och chokladmuffins

En av de bästa smakkombinationerna i världen måste apelsin och choklad vara. Här har de förenats i en härlig muffins.

Apelsin- och chokladmuffinsApelsin- och chokladmuffinsApelsin- och chokladmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • apelsin- rivet skal från 1
  • 100 gmörk choklad
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • apelsin- skal från 1/2

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

  3. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken.

  4. Skrubba apelsinen och riv skalet. Blanda ner detta.

  5. Hacka chokladen grovt och blanda den med vetemjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner i smeten.

  6. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt (eller dubbla formar på en vanlig plåt) och fyll dem nästan upp till kanten med smet.

  7. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.

  8. Dekorera eventuellt med strimlat apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök