Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och aprikosmarmelad

Apelsin- och aprikosmarmelad är en sötsyrlig marmelad med aprikos och apelsin. Dels blir det enklare med färre apelsiner att skära, dels uppdateras smaken utan att man byter ut apelsinen helt.

Apelsin- och aprikosmarmelad
Apelsin- och aprikosmarmelad
Apelsin- och aprikosmarmelad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gaprikoser- färska
  • 1apelsin- med tunt skal
  • 1 dlvatten
  • 500 gsyltsocker

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur aprikoserna. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skär den i fyra delar och skär dem i tunna skivor.

  2. Koka aprikoser och apelsin med vattnet ca 5 min. Tillsätt socker och rör om.

  3. Sjud marmeladen ca 10 min. Rör då och då. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock.

Vad tyckte du om receptet?