Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin Josefine - apelsinmazariner

Mazarin utan mördeg, smaksatta med apelsin och garnerade med syltat apelsinskal.

Apelsin Josefine - apelsinmazariner
Apelsin Josefine - apelsinmazariner
Apelsin Josefine - apelsinmazariner
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 75 gsmör- rumstempererat
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2potatisar- kokta, kalla,150 g
  • 1 dlsötmandel- skållad,ca 80 g
  • 1apelsin- rivet skal, ekologisk
  • 1 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver

Till formarna

  • 25 gsmör- rumstempererat
  • pofibrer- eller fint mortlat ströbröd

Till glasyr

  • 3 dlflorsocker
  • 3 mskapelsinsaft- pressad

Till garnering

  • 50 gsyltat apelsinskal

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan dem. Riv potatisarna fint på rivjärnet. Riv mandeln på mandelkvarnen. Blanda ner i smeten, tillsammans med vetemjölet blandat med bakpulver. Fyll smeten i en spritspåse av plast och klipp av spetsen.

  2. Smörj formarna på plåtar med små tarteletteformar med smöret och bröa dem med pofiber. Fyll formarna med smet till 2/ Grädda i mitten av ugnen, cirka 18 minuter. Låt formarna svalna. Ta försiktigt upp kakorna med en liten palettkniv. Lägg dem på ett bakgaller för att kallna.

  3. Hacka apelsinskalet till garneringen i små bitar. Blanda florsocker och apelsinsaft till glasyren i en kastrull. Rör om och värm försiktigt. Bred glasyren på kakorna med en liten sked. Garnera med apelsinskalet. Låt glasyren stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök