Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mazarin utan mördeg, smaksatta med apelsin och garnerade med syltat apelsinskal.
Värm ugnen till 175°. Vispa samman smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan dem. Riv potatisarna fint på rivjärnet. Riv mandeln på mandelkvarnen. Blanda ner i smeten, tillsammans med vetemjölet blandat med bakpulver. Fyll smeten i en spritspåse av plast och klipp av spetsen.
Smörj formarna på plåtar med små tarteletteformar med smöret och bröa dem med pofiber. Fyll formarna med smet till 2/ Grädda i mitten av ugnen, cirka 18 minuter. Låt formarna svalna. Ta försiktigt upp kakorna med en liten palettkniv. Lägg dem på ett bakgaller för att kallna.
Hacka apelsinskalet till garneringen i små bitar. Blanda florsocker och apelsinsaft till glasyren i en kastrull. Rör om och värm försiktigt. Bred glasyren på kakorna med en liten sked. Garnera med apelsinskalet. Låt glasyren stelna.
Recept från Mitt kök