Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrika och halvsega kakor som också kan smaksättas med hasselnötter, mandel eller annan citrusfrukt. Kakorna bakas utan vitt socker.
Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Vispa ihop smör och lättströ. Vispa ner ägget. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i smeten och arbeta ihop det till en kladdig deg. Blanda i chokladen.
Klicka ut degen glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten innan de får kallna på galler.