Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsin- och chokladcookies

Smakrika och halvsega kakor som också kan smaksättas med hasselnötter, mandel eller annan citrusfrukt. Kakorna bakas utan vitt socker.

Apelsin- och chokladcookiesApelsin- och chokladcookiesApelsin- och chokladcookies
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 75 gmörk choklad- sockerfri
  • 1apelsin
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1,75 dllättströ- Hermesetas
  • 1ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka cho­kladen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Vispa ihop smör och lättströ. Vispa ner ägget. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.

  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Rör ner blandningen i smeten och arbeta ihop det till en kladdig deg. Blanda i chokladen.

  4. Klicka ut degen glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten innan de får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?