Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Antipasto

Antipasto är Italien när det är som bäst. Välj gärna följande charkprodukter till din antipasto: finocchiona (fänkåls­salami), strolghino di culatello (salami), prosciutto di parma (parmaskinka).

Recept av .

Antipasto
Antipasto
Antipasto
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gcharkprodukter- blandade
  • 200 gtaleggio
  • 2buffelmozzarellaostar

Pimpinella

  • 300 gvitt bröd- torrt
  • 1 dlvatten
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 3tomater- stora
  • 1 krukabasilika
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • saffranshonung
  • fikonmarmelad
  • piadina*

Gör så här

  1. Pimpinella: Skär brödet i grova bitar. Blanda vatten och vinäger. Lägg brödet i blandningen. Låt ligga ca 10 min.

  2. Skär tomaterna i grova bitar. Repa bladen från basilikan och hacka den, spara några blad till garnering. Blanda bröd, tomater, hackad basilika och olja. Krydda med salt och peppar.

  3. Strö över de hela basilikabladen och servera salladen till antipaston.

  4. * Piadina är en sorts tunnbröd som serveras till antipaston. Det finns att köpa i italienska delikatess butiker.

Vad tyckte du om receptet?