Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovisvaktelägg

Recept på ansjovisvaktelägg – vaktelägg som tillsammans med anjovis och salladslök blir till små underbara munsbitar på buffén. 

Ansjovisvaktelägg
Ansjovisvaktelägg
Ansjovisvaktelägg

Ingredienser

  • 8vaktelägg
  • 8anjovisfiléer
  • 1salladslök

Gör så här

  1. Lägg vakteläggen i kallt vatten och låt koka upp. Sjud äggen 2 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem.

  2. Lägg en ansjovisfilé på varje ägg och stick i ett litet spett eller tandpetare.

  3. Ansa och strimla salladslöken och strö den över äggen.

  4. Tips: När man öppnar ett vaktelägg pickar man försiktigt hål i skalet runt om ägget med en liten kniv.

Vad tyckte du om receptet?