Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovissmör

Vackert rödbetsrött med tydlig smak av ansjovis, som gör att detta smör smakar fint till grillad fisk. Det passar också som god smaksättare när en grillad kotlett serveras.

Ansjovissmör
Ansjovissmör
Ansjovissmör

Ingredienser

  • 250 gsmör- mjukt
  • 125 ganjovisfilé
  • 0,5 dlrödlök- mycket finhackad
  • 2 mskrödbetsspad
  • 2 mskrödbetor- fint tärnade, inlagda
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka ihop ansjovisspad, rödlök och rödbetsspad tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna.

  2. Finhacka ansjovisen och rödbetorna och blanda samtliga ingredienser med smöret.

  3. Rulla in smöret i folie och förvara det i kylen eller frysen.

Vad tyckte du om receptet?