Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovisrullar med prästost

Rullarna är godast nygräddade, men går också bra att servera kalla. Fantastiskt goda som aptitretare.

Ansjovisrullar med prästost
Ansjovisrullar med prästost
Ansjovisrullar med prästost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 arkfilodeg- kyld, ca 30x40 cm
  • 1 dlrödlök- hackad
  • 1 dldill- hackad
  • 2 dlprästost- finriven
  • 16anjovisfiléer- (ca 1 1/2 burk à 125 g)
  • 4 msksmör- ca smält

Gör så här

  1. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Blanda lök, dill och ost.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg ostblandning och en ansjovisfilé längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök