Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovisrullar med kalixlöjrom

Recept på ansjovisrullar med kalixlöjrom. En lite lättare variant av gubbröran, med en lyxig klick kalixlöjrom på toppen.

Ansjovisrullar med kalixlöjrom
Ansjovisrullar med kalixlöjrom
Ansjovisrullar med kalixlöjrom
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burkanjovisfilé- (125 g)
  • 1salladslök
  • 150 gfärskost- naturell
  • 3tunnbröd- rektangulära
  • 2 mskrapsolja

Garnering

  • 50 gkalixlöjrom
  • dill

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av, hacka den. Finstrimla salladslöken. Blanda ansjovis, lök och färskost.

  2. Bred ut färskostcrèmen på tunnbröden och rulla ihop dem.

  3. Stek rullarna i olja i en stekpanna tills de fått fin rostad färg. Skär upp varje rulle i åtta bitar. Toppa med löjrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?