Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovispizza på smördeg

Den här salta smördegspizzan är god till ett glas öl.

Ansjovispizza på smördeg
Ansjovispizza på smördeg
Ansjovispizza på smördeg
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gsmördeg- kyld,en rulle
  • 1 strödlök- hackad
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 3 dlvästerbottensost- riven
  • 2 dlcrème fraiche
  • 200 gpotatis- kokt,cirka
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1 burkanjovisfilé- 125 g
  • coctailkapris- till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  2. Blanda rödlök, gräslök, ost och crème fraiche. Skiva potatisen, vänd ner den i såsen och smaka av med salt och peppar.

  3. Bred ut potatisblandningen över smördegen. Fördela ansjovisfiléerna över.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen har vacker färg och smördegen är genomgräddad, cirka 20 minuter. Garnera med coctailkapris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök