Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovispasta med grönkålspesto

Färsk grönkål brukar bli kvar svalen. Prova den i en pesto med riven julost och mandel. Gott tillsammans med ansjovisen.

Ansjovispasta med grönkålspesto
Ansjovispasta med grönkålspesto
Ansjovispasta med grönkålspesto

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 1 dlgrönkål- förvälld, hackad
  • 0,25rödlök
  • 0,5 dlsötmandel
  • 1 dlost- riven lagrad. tex västerbotten eller prästost.
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar
  • 125 ganjovis- (ask)

Tillbehör

  • tomater

Gör så här

  1. Koka pastan.

  2. Krama ur vattnet ordentligt ur grönkålen. Skala löken och skär den i bitar.

  3. Mixa grönkål, lök, mandel, ost och olja i mixer. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Skär ansjovisen i bitar. Blanda peston med den nykokta pastan och strö över ansjovisen.

Vad tyckte du om receptet?