Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ansjovismousse på kavring

Ansjovismousse på kavringAnsjovismousse på kavringAnsjovismousse på kavring
Ansjovismousse på kavring Foto: Susanne Almers

Moussen

  • 9gelatinblad
  • 250 ganjovisfilé
  • 500 gkesella gourmet
  • 5 dlgräddfil
  • 5 mskanjovisspad
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 2 krmsvartpeppar

Till servering

  • 10kavring- skivor
  • 200 glöjrom
  • 1rödlök- finhackad
  • 1 knippagräslök

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Finhacka ansjovis och blanda den i en bunke med kesella, gräddfil, ansjovisspad, gräslök och peppar.

  2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner några matskedar av ansjovismoussen i gelatinet och blanda sedan ner allt i moussen.

  3. Häll i en form och låt moussen stelna i kyl minst 4 tim.

  4. Vid servering: Kantskär kavringsskivorna och dela dem diagonalt. Doppa en stor matsked i hett vatten och forma med den ansjovismoussen till ägg. Lägg dem direkt på kavring och garnera med finhackad rödlök, löjrom och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?