Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kan också göras som en stor paj.
Pajskalet
Smält smöret på svag värme. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner i smöret.
Tryck ut degen direkt i små pajformar eller 1 stor och ställ i kylen minst 30 minuter.
Grädda skalen i ugn, 175 grader, cirka 8 minuter.
Fyllningen
Skala och tärna skockorna. Skiva löken och tärna äpplet.
Fräs skockorna i smör ett par minuter tills de börjar bli lätt genomskinliga. Tillsätt lök och äpple som får puttra med någon minut. Slå på grädde och mjölk och låt koka 3–4 minuter.
Vispa upp äggen och rör ner i grädden. Smaka av med salt, peppar och citron. Smula ner osten.
Fördela smeten i pajskalen och toppa med ansjovis.
Grädda i ugn, 180 grader, cirka 15 minuter tills äggstanningen stelnat. En stor paj tar cirka 30 minuter. Garnera med en krispig baconbit.
Recept från Mitt kök