Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anns asiatiska lax med ugnsrostad delikatesspotatis

Ann Söderlunds härliga lax med kryddor från det asiatiska köket.

Anns asiatiska lax med ugnsrostad delikatesspotatis
Anns asiatiska lax med ugnsrostad delikatesspotatis
Anns asiatiska lax med ugnsrostad delikatesspotatis
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dlsoja
  • 1citron
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskingefära- riven
  • 1röd chili
  • koriander- I kruka färsk
  • 1 dlcashewnötter
  • 1 kgpotatis- smått & gott
  • olivolja
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 dlfärska örter
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek laxen hastigt i en het panna med skinnsidan uppåt i olivolja så den får en fin stekyta.

  2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form.

  3. Blanda soja, citronsaft, honung och ingefära och häll över laxen.

  4. Ställ in i ugnen på 150 grader i cirka 20 minuter.

  5. Finhacka chili och koriander och strö över laxen tillsammans med cashewnötter.

  6. Ugnsrostad delikatesspotatis: Dela potatisen och lägg på en plåt.

  7. Ringla över olivolja, lägg på skivad vitlök, örter och blanda runt.

  8. Avsluta med att strö över flingsalt.

  9. Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök