Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Annorlunda Janssons frestelse

Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssons frestelse med lite mer smak.

Annorlunda Janssons frestelseAnnorlunda Janssons frestelseAnnorlunda Janssons frestelse

Janssons frestelse

  • 6 medelstorapotatisar
  • 150 gpalsternacka- (medelstor)
  • 150 grotselleri- (medelstor)
  • 2gula lökar
  • 2 burkaranjovis- á 125 gram
  • 3 dlgrädde
  • ströbröd
  • 23 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och strimla rotfrukterna.

  3. Skala och skiva löken tunt.

  4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnsfast form. Varva rotfrukter, lök och ansjovis. Avsluta med ett lager rotfrukter.

  5. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över ett tunt lager ströbröd och klicka ut smöret. Ställ i ugnen cirka 45 minuter. Grädda tills rotfrukterna känns mjuka.

Vad tyckte du om receptet?