Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Annas bruna kaka

Annas bruna kakaAnnas bruna kakaAnnas bruna kaka
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 stägg
  • 3 dlsocker
  • 3 dlmjöl
  • 1 tskkanel
  • 1 tsknejlikor
  • 2 tskbakpulver
  • 75 gmargarin- smält
  • 1,5 dlmjölk

Glasyr

  • 24 tskvatten
  • 3 dlflorsocker

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till smeten. Häll i en smord och bröad liten form, cirka 15 x 20 centimeter.

  2. Grädda i ugn, 175 grader, cirka 20 minuter, testa genom att sticka i kakan med en tandpetare, den är klar när det inte fastnar någon smet.

  3. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut över kakan när den svalnat något. Skär i lagom stora bitar. Dekorera gärna varje bit med ett bär eller en (ätbar) blomma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök