Hur länge håller banankakan i kylen?
Kakan håller sig saftig i 2-3 dagar.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig banankaka som är enkel att baka och en riktig klassiker till fikat. Har du bananer som är på väg att bli övermogna är de perfekta i banankaka. Använd gärna ekologiska bananer.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och fluffigt.
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Blanda ner mjölblandning, bananer och kaffe i smeten. Häll smeten i en smord och bröad kransform, ca 1 1/2 liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna ca 5 min innan den stjälps upp och serveras.
Kakan håller sig saftig i 2-3 dagar.