Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Annas apelsindessert görs snabbt på färdig smördeg. Smördegen som blir över går bra att frysa in och använda vid ett senare tillfälle.
Sätt ugnen på 225°. Ta ut 4 rundlar ur degen med ett mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bottnarna kallna på galler.
Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 2 tsk skal. Skär av allt skal, även det vita, från båda apelsinerna. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
Vispa grädden pösig. Rör i osten och tillsätt apelsinskal, florsocker och apelsinblomsvatten.
Grovhacka nötterna. Klyv bottnarna och klicka apelsincrème på underdelarna. Toppa med apelsinklyftor och nötter. Pudra över florsocker och servera genast.