Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ankrillette med ingefära

Recept på ankrillette med ingefära. Konfiterade anklår är tillagade i ankfett. Det ger mycket smak och passar bra till en snabbgjord rillette. Här med ingefära som friskar upp. Servera kall eller ljummen på kex eller crostini. Anklåren säljs i saluhallar eller välsorterade matbutiker. Picard har frysta.

1 sats ger ca 200 g.

Ankrillette med ingefära
Ankrillette med ingefära
Ankrillette med ingefära

Ingredienser

  • 1anklår- konfiterat, ca 180 g
  • 2schalottenlökar
  • 2 mskankfett- eller smör
  • 0,5 mskingefära- -1 msk, fint riven
  • 2 mskpistaschnötter- hackade
  • 2 mskvatten

Tillbehör

  • krutonger- eller kex

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Värm anklåret i en ugnssäker form täckt med aluminiumfolie ca 30 min, dubbla tiden om det är fryst. Ta bort skinnet och plocka av allt kött. Finfördela det med en gaffel.

  2. Skala och skiva löken tunt. Fräs på medelvärme i ankfettet från låren eller i smör. Krydda med ingefära.

  3. Blanda ankköttet med löken och hälften av nötterna. Späd med vatten. Pressa ner köttet i en vid burk.

  4. Servera rilletten med crostini eller kex och toppa med de sparade pistaschnötterna. 

Vad tyckte du om receptet?