Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad

Ljuvlig och len anklevermousse med sött syltat päron. Spara lagen som päronet kokat i och häll  över en fruktsallad.

Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad
Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad
Anklevermousse med stjärnanissyltat päron och rödlöksmarmelad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Anklevermousse

  • 200 ganklevermousse- ekologisk
  • 1päron
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 6stjärnanis

Garnering

  • 12dragonkvistar
  • 2 mskrödlöksmarmelad eller cumberlandsås

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Koka ihop vatten, socker och stjärnanis till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan. Lägg päronskivorna i lagen och låt stå ca 5 min. Ta upp skivorna och låt dem rinna av.

  2. Skär anklevermoussen i 12 bitar. Trä upp en bit anklevermousse och en päronskiva på små gafflar. Tryck fast en liten kvist dragon och klicka på rödlöksmarmelad eller cumberlandsås.

Vad tyckte du om receptet?