Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ankleverkanapé

Katrinplommon och bröd kan förberedas. Lägg ihop vid servering.

AnkleverkanapéAnkleverkanapéAnkleverkanapé
Ankleverkanapé Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 gankleverterrine- ekologisk
  • 6katrinplommon
  • 1 dlbalsamvinäger
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 skivorformbröd
  • 2 mskolivolja

Garnering

  • 2 mskvalnötter- grovhackade
  • körvel
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Hacka katrinplommonen. Koka vinäger och socker till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt katrinplommonen. Låt kallna. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär ankleverterrinen i bitar.

  3. Ta ut 12 små rundlar ur brödskivorna, ca 3 cm i diameter. Stek dem i olja i en stekpanna så att de får fin färg. Fördela terrinen på brödbitarna och toppa med katrinplommon. Ringla över lagen från katrinplommonen och garnera med valnötter, körvel och mangoldskott.

Vad tyckte du om receptet?