Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskgryta är ju så gott! En riktigt mustig favorit med vitt vin, skaldjur och saffran. Med ett färskt bröd till blir det hela ljuvligt.
Smält smör i en stor gryta, fräs lök och vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning (fond), koka ett par minuter, rör ner grädden, crème fraiche, vatten och saffran, Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i bitar, lägg ner i grytan och sjud i cirka 7 minuter.
Tillsätt de skalade räkorna och musslorna, hetta upp men koka inte.
Servera med aioli och varmt bröd eller ibland gör jag vitlöksbröd.
Recept från Mitt kök