När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2morötter
4,5 dlgrahamsmjöl
4,5 dlvetemjöl
1,5 dlsolroskärnor
1 dllinfrö
1 dlvetekross
1 dlrågkross
2 dllingonsylt
1 dlsirap- ljus
2 mskbakpulver
1 mskkummin- hel
1 msksalt
5 dlvatten
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 20 röster)
Foto: Svensson, Svensson o Svensson Heliosg. 3 S-120 30
Följ med Food Pharmacy på en matresa till Marrakech!
Passa på att fly undan novembermörkret och följ med Lina och Mia från Food Pharmcay till färgsprakande Marrakech. Vi maxar denna weekend med det absolut bästa staden har att erbjuda i form av upplevelser, mat, shopping och såklart spännande föreläsningar och workshops med Food Pharmacy.
Lina och Mia från Food Pfarmacy
För fler recept som är bra för tarmfloran, se Food Pharmacy Kokbok. En antiinflammatorisk kokbok!