Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snittar med ankbröst, apelsin och myntadressing

Recept på ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing. Har du ingen mixerstav går det bra att hacka myntan fint och blanda med oljan och kryddorna.

Snittar med ankbröst, apelsin och myntadressing
Snittar med ankbröst, apelsin och myntadressing
Snittar med ankbröst, apelsin och myntadressing
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1ankbröst- (ca 350 g)
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm + 1 krm
  • 2apelsiner
  • 1 krukamynta
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlgranatäppelkärnor
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda ankbröstet med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och bryn det med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och stek på andra sidan ca 2 min. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Ta ut och låt ankbröstet vila i aluminiumfolie ca 20 min.

  2. Skär av skalet från apelsinerna och skär ut filéer med en vass kniv.

  3. Mixa myntan med olja, 2 krm salt och 1 krm peppar med mixerstav till en slät olja. Vänd runt apelsinfiléerna i myntaoljan.

  4. Skär ankbröstet i tunna skivor. Trä upp ankskivor och apelsinfiléer på gafflar och lägg dem på ett serveringsfat. Ringla över eventuell överbliven myntaolja och strö över granatäppelkärnorna. Strö över flingsalt och 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?