Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ankbröst känns verkligen som ett värdigt alternativ till den traditionella oxfilén.
1 Skär ett rutmönster i ankbröstens skinn, salta och peppra. Bryn ankbrösten i smör, börja med skinnsidan.
Skölj päronet och skär i klyftor. Stek dem mjuka i smör. Värm dem eventuellt en liten stund i ugnen tillsammans med ankbrösten om smöret på päronen hunnit att stelna.
Vid servering: Sätt ugnen på 175 grader. Efterstek ankbrösten i ugnen till 58 grader innertemperatur. Vira in i aluminiumfolie. Låt vila 5 minuter. Skär i tunna skivor, lite på snedden.
Servera ankan med svartrötter och getostkräm (se recept nedan). Toppa med rucolasallad, päron och valnötter.
Portvinskokta svartrötter: Skala och dela svartrötterna tvärsöver. Lägg dem i vatten med pressad citron vartefter så mörknar de inte. Koka upp portvin, rött vin och salt i en traktörpanna. Lägg i svartrötterna och koka sakta under lock tills de mjuknat, 15-20 minuter. Lyft upp svartrötterna med en hålslev. Tillsätt honung och koka ihop lagen utan lock cirka 5 minuter. Ta från värmen, blanda i timjan och lägg tillbaka svartrötterna. Salta och peppra. Värm vid servering.
Getostkräm: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök