Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fyllig sås med smak av madeira och kryddiga päronklyftor passar perfekt till försiktigt stekta ankbröst.
Päron: Skala, kärna ur och skär päronet i åtta klyftor. Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor i en kastrull. Lägg päronklyftorna i lagen och sjud ca 10 min, tills de är mjuka. Låt klyftorna kallna i lagen.
Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i ankbröstens fettkappa. Salta, peppra och lägg ankbrösten i en stekpanna med fettkappan nedåt. Stek dem ca 3 min på varje sida.
Lägg ankbrösten i en ugnssäker form och stek dem mitt i ugnen ca 35 min, till 68° innertemperatur. Låt vila ca 10 min innan de skärs upp.
Sås: Skala och hacka lök, vitlök och palsternacka. Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Häll i madeira, buljong och grädde. Koka såsen ca 10 min. Mixa såsen slät med mixerstav. Smaka av med salt.
Sallad: Blanda vattenkrassen med nötter, olja och salt.
Skär ankbrösten i tunna skivor och servera dem med kryddpäron, sås och sallad.