Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hoisinsås är den klassiska såsen till Pekinganka och passar också bra att blanda i en nudelwok.
Ankbrösten: Sätt ugnen på 150 grader.
Skär ett rutmönster i ankbröstens skinnsida.
Krydda med salt och peppar. Bryn skinn- sidan gyllenbrun och knaprig i smör. Vänd och bryn ytterligare ett par minuter. Lägg över ankbrösten i en ugnsfast form och stick in en termometer i den tjockaste delen.
Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 60 grader. Ta ut och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 5 minuter, tills temperaturen gått upp till 62 grader. Skär upp i tunna skivor vid servering.
Nudlarna: Tillaga nudlarna enligt förpackningen och låt dem rinna av. Skala och klyfta lök tunt. Hacka vitlök. Skär paksoi i grova bitar.
Woka den gula löken i olja, i en wok eller stor panna, ett par minuter. Tillsätt vitlök och paksoi och fräs ytterligare ett par minuter.
Blanda i de avrunna nudlarna och hoisinsåsen. Värm och vänd runt. Ta från värmen och vänd ner böngroddarna.
Toppa nudlarna med skivat ankbröst. Strö över sesamfrö och strimlad salladslök. Servera med mango chutney.
Recept från Mitt kök