Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ankbröst med hoisinnudlar

Hoisinsås är den klassiska såsen till Pekinganka och passar också bra att blanda i en nudelwok.

Ankbröst med hoisinnudlar
Ankbröst med hoisinnudlar
Ankbröst med hoisinnudlar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2ankbröst- cirka 300 g
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • smör

Nudlar

  • 250300 gäggnudlar
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 400 gpaksoi- asiatisk kålsort
  • solrosolja
  • 1 dlhoisinsås
  • 5 dlböngroddar- löst packade
  • 23 msksesamfrön- rostade
  • 2salladslökar
  • mango chutney

Gör så här

  1. Ankbrösten: Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skär ett rutmönster i ankbröstens skinnsida.

  3. Krydda med salt och peppar. Bryn skinn- sidan gyllenbrun och knaprig i smör. Vänd och bryn ytterligare ett par minuter. Lägg över ankbrösten i en ugnsfast form och stick in en termometer i den tjockaste delen.

  4. Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 60 grader. Ta ut och vira in i aluminiumfolie. Låt vila i 5 minuter, tills temperaturen gått upp till 62 grader. Skär upp i tunna skivor vid servering.

  5. Nudlarna: Tillaga nudlarna enligt förpackningen och låt dem rinna av. Skala och klyfta lök tunt. Hacka vitlök. Skär paksoi i grova bitar.

  6. Woka den gula löken i olja, i en wok eller stor panna, ett par minuter. Tillsätt vitlök och paksoi och fräs ytterligare ett par minuter.

  7. Blanda i de avrunna nudlarna och hoisinsåsen. Värm och vänd runt. Ta från värmen och vänd ner böngroddarna.

  8. Toppa nudlarna med skivat ankbröst. Strö över sesamfrö och strimlad salladslök. Servera med mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök