Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ankbröst med fräsch vintersallad

Någon form av frukt är alltid gott tillsammans med fågel. Den här fräscha salladen innehåller både torkade aprikoser och färska fikon.

Ankbröst med fräsch vintersallad
Ankbröst med fräsch vintersallad
Ankbröst med fräsch vintersallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2ankbröst- cirka 300 g
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • smör

Sallad

  • 1endive
  • 1rödlök
  • 3fikon
  • 50 gvalnötter
  • 150 gädelost
  • 75 gbabyspenat- cirka
  • 1 dlaprikoser- torkade,strimlade 4 msk olivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Ankbrösten: Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett rutmönster i ankbröstens skinnsida. Krydda med salt och peppar.

  2. Bryn skinnsidan gyllenbrun och knaprig i smör. Vänd och bryn ytterligare ett par minuter. Lägg över ankbrösten i en ugnsfast form och stick in en termometer i den tjockaste delen.

  3. Efterstek i mitten av ugnen tills termometern visar 60 grader. Ta ut och vira in ankbrösten i aluminium- folie. Låt vila 5 minuter tills tempe- raturen gått upp till 62 grader.

  4. Salladen: Dela endiven i blad, skiva löken, klyfta fikonen, dela nötterna i mindre bitar och smula osten.

  5. Lägg upp ingredienserna till salladen på ett fat eller på tallrikar. Ringla över olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Servera med ankbröstet som du skär upp i tunna skivor vid

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök