Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anka, tryffelkräm och äpple på nötbröd

Anka, tryffelkräm och äpple på nötbröd
Anka, tryffelkräm och äpple på nötbröd
Anka, tryffelkräm och äpple på nötbröd
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 stankbröst
  • salt
  • peppar
  • 75 gbrillat savarin-ost- eller krämig brie
  • 75 gfärskost
  • 1 tskvit tryffelolja
  • 1 stäpple
  • 1 kvistrosmarin
  • 1 tskströsocker
  • 1 mskcalvados
  • 4 stbröd- mörkt i skivor, gärna kryddbröd med nötter

Gör så här

  1. Skåra skinnet på ankbröstet och bryn det på båda sidor i lite smör eller olja. Salta och peppra. Stek ankan vidare i ugn, 150 grader tills innertemperaturen når 65 grader. Låt svalna och förvara i kyl till servering.

  2. Mixa ihop Brillat savarin, färskost och tryffelolja.

  3. Skär äpplet i tunna klyftor och stek lätt i lite smör. Tillsätt rosmarin och socker och låt äpplet bli lite karamelliserat. Slå på calvados, rör runt, ta upp och kyl.

  4. Servera ankan i tunna skivor med tryffelcreme och äpple på en skiva nötbröd. Droppa gärna över lite god balsamvinäger och lite flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök