Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skåra skinnet på ankbröstet och bryn det på båda sidor i lite smör eller olja. Salta och peppra. Stek ankan vidare i ugn, 150 grader tills innertemperaturen når 65 grader. Låt svalna och förvara i kyl till servering.
Mixa ihop Brillat savarin, färskost och tryffelolja.
Skär äpplet i tunna klyftor och stek lätt i lite smör. Tillsätt rosmarin och socker och låt äpplet bli lite karamelliserat. Slå på calvados, rör runt, ta upp och kyl.
Servera ankan i tunna skivor med tryffelcreme och äpple på en skiva nötbröd. Droppa gärna över lite god balsamvinäger och lite flingsalt.
Recept från Mitt kök