Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Anka med valnötskräm. Valnötskrämen till ankan är en riktig hit!
Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstet med en vass kniv. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek ankbröstet med skinnsidan ner ca 3 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan.
Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och efterstek till 65° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna och ställ kallt.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Spara hälften av nötterna till garnering. Koka resten i mjölk 30 min. Mixa och blanda med färskost och salt. Låt kallna.
Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda med valnötsolja.
Rosta brödet och skär i 20 bitar. Skär bröstet i tunna skivor.
Bre valnötskrämen på brödet och lägg ankskivorna ovanpå. Garnera med valnötter, äppelsallad och vattenkrasse.