Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anka med valnötskräm

Anka med valnötskräm. Valnötskrämen till ankan är en riktig hit! 

Anka med valnötskrämAnka med valnötskrämAnka med valnötskräm
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1ankbröst- (ca 400 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Valnötskräm

  • 50 gvalnötter
  • 0,75 dlmjölk
  • 100 gfärskost- naturell
  • 1 krmsalt

Äppelsallad

  • 1äpple- syrligt
  • 2 tskvalnötsolja

Garnering

  • 5 skivorsurdegsbröd
  • 1 krukavattenkrasse
  • valnötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstet med en vass kniv. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek ankbröstet med skinnsidan ner ca 3 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan.

  2. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och efterstek till 65° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna och ställ kallt.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Spara hälften av nötterna till garnering. Koka resten i mjölk 30 min. Mixa och blanda med färskost och salt. Låt kallna.

  4. Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda med valnötsolja.

  5. Rosta brödet och skär i 20 bitar. Skär bröstet i tunna skivor.

  6. Bre valnötskrämen på brödet och lägg ankskivorna ovanpå. Garnera med valnötter, äppelsallad och vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?