Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anka med apelsinsås och hasselnötter

När bjöd du familjen på ankbröst senast? Detta är en underbar middag – lättare att göra än man tror, och dessutom LCHF-vänlig!

Anka med apelsinsås och hasselnötter
Anka med apelsinsås och hasselnötter
Anka med apelsinsås och hasselnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ankbröst

  • 2ankbröst
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 2 tskhonung- flytande (eller smält smör om du vill undvika söta smaker)
  • smör- till stekning

Rödkål

  • 250 grödkål
  • 1endive- rosé
  • smör- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • 1 dlhasselnötter- rostade hackade
  • shiso- och daikonkrasse
  • 1apelsin- skuren i filéer

Apelsinsås

  • 2apelsiner- saft och rivet skal
  • 2 dlkycklingbuljong
  • 25 gsmör- mjukt
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Ankbröst: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skölj av ankbrösten och torka dem torra med hushållspapper.

  3. Skär skåror i ett rutmönster på fettkappan. Använd en vass kniv. Salta och peppra.

  4. Stek ankbrösten några minuter i en torr stekpanna tills de fått fin färg, först med kappan nedåt, därefter andra sidan.

  5. Tillaga i ugnen i cirka 5 minuter, tills innertemperaturen är 52–54 grader.

  6. Ta ut och glasera ankbrösten med honungen eller pensla på det smälta smöret.

  7. Sätt tillbaka i ugnen ett par minuter.

  8. Vira in ankbrösten i folie och låt vila 10 minuter.

  9. Rödkål: Strimla kålen och stek den mjuk i smör. Salta och peppra.

  10. Apelsinsås: Koka ner apelsinsaften och buljongen tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt det rivna apelsinskalet och rör eller mixa med mixerstav i lite smör i taget. Smaka av med salt och peppar.

  11. Servering: Lägg upp rödkålen på ett fat. Lägg på endivbladen. Skär upp köttet och lägg på. Strö över hasselnötter, shiso- och daikonkrasse. Lägg på apelsinfiléerna. Servera med apelsinsåsen i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök