Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När bjöd du familjen på ankbröst senast? Detta är en underbar middag – lättare att göra än man tror, och dessutom LCHF-vänlig!
Ankbröst: Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj av ankbrösten och torka dem torra med hushållspapper.
Skär skåror i ett rutmönster på fettkappan. Använd en vass kniv. Salta och peppra.
Stek ankbrösten några minuter i en torr stekpanna tills de fått fin färg, först med kappan nedåt, därefter andra sidan.
Tillaga i ugnen i cirka 5 minuter, tills innertemperaturen är 52–54 grader.
Ta ut och glasera ankbrösten med honungen eller pensla på det smälta smöret.
Sätt tillbaka i ugnen ett par minuter.
Vira in ankbrösten i folie och låt vila 10 minuter.
Rödkål: Strimla kålen och stek den mjuk i smör. Salta och peppra.
Apelsinsås: Koka ner apelsinsaften och buljongen tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt det rivna apelsinskalet och rör eller mixa med mixerstav i lite smör i taget. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Lägg upp rödkålen på ett fat. Lägg på endivbladen. Skär upp köttet och lägg på. Strö över hasselnötter, shiso- och daikonkrasse. Lägg på apelsinfiléerna. Servera med apelsinsåsen i en skål bredvid.
Recept från Mitt kök