Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Anjovisrimmad gösfilé med kummin- och oströra

Johanna Nordström och Lillemor Edlund har skapat en perfekt förrätt som går att förbereda. Fisken kan göras redan dagen innan.

Anjovisrimmad gösfilé med kummin- och oströra
Anjovisrimmad gösfilé med kummin- och oströra
Anjovisrimmad gösfilé med kummin- och oströra

Ingredienser

  • 600 ggösfilé
  • 1,5 tskflingsalt
  • 1,5 dlanjovisspad
  • 1 nypasmör- till formen

Kummin- och oströra

  • 2 tskkummin- rostad hel
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dlost- finriven lagrad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- mald

Tillbehör

  • 0,5 dlhasselnötter
  • 8 dlsallad- blandad med örter, t ex körvel, mangoldskott, basilika
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskbalsamvinäger
  • 1 nypaflingsalt- eventuellt
  • 1 nypavitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Fisk: Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form. Gnid in fisken med salt och häll över ansjovisspad. Låt fisken rimma i kylen ca 4 timmar.

  2. Sätt ugnen på 100°. Stek fisken mitt i ugnen 25–30 min eller tills innertemperaturen är 58–60°. Låt fisken svalna. Ställ in den i kylen. Skär upp fisken i bitar vid servering. 3.Oströra: Rosta kummin i stekpannan någon minut. Vispa creme fraiche med elvisp till samma konsistens som vispad grädde. Blanda creme fraiche, ost och kummin. Smaka av med salt och peppar.

  3. Rosta nötterna i en het torr stekpanna, lägg nötterna i lite hushållspapper eller i en ren kökshandduk och gnid försiktigt av skalet. Hacka nötterna.

  4. Servering: Skär fisken i ca 1 cm breda bitar. Blanda salladssorterna och vänd salladen med olivolja och balsamvinäger. Lägg fisken på knäckebröd. Doppa en sked i varmt vatten och forma ägg av oströran. Arrangera som på bilden. Strö ev över lite extra flingsalt och vitpeppar.

Vad tyckte du om receptet?