Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ängssyrasoppa med krutonger

Soppan kan också lagas på basilika och citronmeliss. Du kan göra den dagen före och ha den färdig i kylen.

Ängssyrasoppa med krutonger
Ängssyrasoppa med krutonger
Ängssyrasoppa med krutonger

Ingredienser

  • 75 ggul lök
  • 2vitlöksklyfta
  • 200 gmandelpotatis
  • 1 msksmör
  • 2 tskolivolja
  • 5 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond- eller hönsbuljongtärningar
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 1 mskcitron- pressad
  • 100 gängssyra
  • 0,5 tsksalt

Servering

  • 4brödskivor- grova till krutonger
  • 1 pktmatyoghurt- eventuellt

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i smör och olivolja några minuter.

  2. Häll över vatten, kycklingfond, grädde och mjölk. Koka sakta under lock 15 min.

  3. Tillsätt pressad citron och ängssyra och mixa soppan helt slät. Smaka av den med salt och kyl den.

  4. Tärna brödet och rosta det i torr stekpanna.

  5. Servera soppan med de grova krutongerna och ev en yoghurtklick.

Vad tyckte du om receptet?