Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 13g
Kolhydrater: 58g
Ängamat, kallas ibland ängasoppa, är en klassisk soppa som för tankarna till barndomen. Perfekt att laga när grönsakssäsongen är som bäst.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt 1 liter vatten, grädde, buljongtärningar och 1 1/2 tsk salt. Låt koka ca 5 min.
Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg dem i soppan och småkoka tills de är nätt och jämnt mjuka. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i soppan.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i soppan. Småkoka 2–3 min.
Strimla sockerärterna. Rör ner sockerärter och spenat i soppan. Krydda med 1 msk vinäger och 1 krm peppar. Servera soppan med bröd.